Helix Energy Solutions Group (NYSE:HLX) Riskli Bir Yatırım mı? (2024)

Warren Buffett ünlü bir sözünde 'Volatilite riskle eş anlamlı olmaktan çok uzaktır' demiştir. Görünüşe göre akıllı para, bir şirketin ne kadar riskli olduğunu değerlendirirken borcun - genellikle iflaslarda yer alan - çok önemli bir faktör olduğunu biliyor. Helix Energy Solutions Group, Inc.(NYSE:HLX)'in işinde borç kullandığını görebiliyoruz. Ancak asıl soru, bu borcun şirketi riskli hale getirip getirmediğidir.

Borç Ne Gibi Riskler Getirir?

Borç, işletme yeni sermaye ya da serbest nakit akışı ile borcunu ödemekte zorlanana kadar bir işletmeye yardımcı olur. En kötü senaryoda, bir şirket alacaklılarına ödeme yapamazsa iflas edebilir. Bununla birlikte, daha sık (ancak yine de maliyetli) bir olay, bir şirketin bilançosunu desteklemek için hissedarları kalıcı olarak sulandırarak pazarlık taban fiyatlarından hisse ihraç etmesi gerektiğidir. Elbette borç, işletmelerde, özellikle de sermaye yoğun işletmelerde önemli bir araç olabilir. Bir işletmenin ne kadar borç kullandığını düşünürken yapılması gereken ilk şey, nakit ve borcuna birlikte bakmaktır.

Helix Energy Solutions Group için en son analizimizi görüntüleyin

Helix Enerji Çözümleri Grubu'nun Borcu Nedir?

Aşağıda görebileceğiniz gibi, Mart 2024'ün sonunda, Helix Energy Solutions Group'un bir yıl önceki 260,5 milyon ABD dolarından 318,2 milyon ABD doları borcu vardı. Daha fazla ayrıntı için resme tıklayın. Bununla birlikte, bunu dengeleyen 323,8 milyon ABD doları nakit var ve bu da 5,69 milyon ABD doları net nakit sağlıyor.

Helix Energy Solutions Group'un Yükümlülüklerine Bir Bakış

En son bilanço verilerine yakınlaştırdığımızda, Helix Energy Solutions Group'un 12 ay içinde vadesi gelen 348,0 milyon ABD doları tutarında yükümlülüğü ve bunun ötesinde vadesi gelen 799,0 milyon ABD doları tutarında yükümlülüğü olduğunu görebiliriz. Buna karşılık, 323,8 milyon ABD doları nakit ve 225,8 milyon ABD doları 12 ay içinde ödenmesi gereken alacakları bulunmaktadır. Dolayısıyla, yükümlülüklerinin toplamı nakit ve kısa vadeli alacaklarının toplamından 597,3 milyon ABD$ daha fazladır.

Bu çok fazla gibi görünse de, Helix Energy Solutions Group'un piyasa değeri 1,78 milyar ABD doları olduğu için o kadar da kötü değil ve bu nedenle gerekirse sermaye artırarak bilançosunu güçlendirebilir. Bununla birlikte, borç ödeme kabiliyetine yakından bakmaya değer. Kayda değer yükümlülüklerine rağmen, Helix Energy Solutions Group net nakit paraya sahiptir, bu nedenle ağır bir borç yüküne sahip olmadığını söylemek doğru olur!

Sevindirici bir şekilde, Helix Enerji Çözümleri Grubu, son on iki ayda %4,465'lik bir kazançla FVÖK'ünü eski Avustralya Başbakanı Bob Hawke'ın bir avlu bardağını devirmesinden daha hızlı büyütüyor. Borcu analiz ederken odaklanılması gereken alanın bilanço olduğu açıktır. Ancak, Helix Energy Solutions Group'un ileriye dönük sağlıklı bir bilanço tutma yeteneğini belirleyecek olan her şeyden çok gelecekteki kazançlardır. Profesyonellerin ne düşündüğünü görmek istiyorsanız, analist kar tahminleri hakkındaki bu ücretsiz raporu ilginç bulabilirsiniz.

Son olarak, bir şirket borcunu sadece nakit para ile ödeyebilir, muhasebe karları ile değil. Helix Energy Solutions Group'un bilançosunda net nakit olmasına rağmen, bu nakit bakiyesini ne kadar hızlı oluşturduğunu (veya aşındırdığını) anlamamıza yardımcı olmak için faiz ve vergi öncesi kazancı (FVÖK) serbest nakit akışına dönüştürme yeteneğine bir göz atmaya değer. Hissedarlar için ne mutlu ki, Helix Energy Solutions Group aslında son iki yılda EBIT'den daha fazla serbest nakit akışı üretti. Kredi verenlerinizin gözüne girmek söz konusu olduğunda gelen nakitten daha iyi bir şey yoktur.

Özetlemek gerekirse

Helix Enerji Çözümleri Grubu'nun likit varlıklardan daha fazla yükümlülüğü olsa da, 5,69 milyon ABD doları tutarında net nakdi de bulunmaktadır. Üstteki kiraz, bu EBIT'in% 205'ini serbest nakit akışına dönüştürerek 206 milyon ABD doları getirmesiydi. Peki Helix Energy Solutions Group'un borcu bir risk mi? Bize öyle görünmüyor. Helix Enerji Çözümleri Grubu içerisindeki kişilerin hisseleri kapıp kapmadığını görmek için çok heyecanlıyız. Eğer siz de öyleyseniz, içeriden bildirilen işlemler listemize (ücretsiz) bir göz atmak için hemen bu bağlantıya tıklayın.

Elbette, borç yükü olmadan hisse senedi satın almayı tercih eden bir yatırımcıysanız, bugün özel net nakit büyüme hisse senetleri listemizi keşfetmekten çekinmeyin.

Bu makale hakkında geri bildiriminiz var mı? İçerik hakkında endişeleriniz mi var? Bizimle doğrudan iletişime geçin. Alternatif olarak, editorial-team (at) simplywallst.com adresine e-posta gönderin.

Simply Wall St tarafından hazırlanan bu makale genel niteliktedir. Sadece tarafsız bir metodoloji kullanarak geçmiş verilere ve analist tahminlerine dayalı yorumlar sunmaktayız ve makalelerimiz finansal tavsiye niteliğinde değildir. Herhangi bir hisse senedini almak veya satmak için bir öneri teşkil etmez ve hedeflerinizi veya mali durumunuzu dikkate almaz. Size temel verilere dayanan uzun vadeli odaklı analizler sunmayı amaçlıyoruz. Analizimizin fiyata duyarlı en son şirket duyurularını veya niteliksel materyalleri hesaba katmayabileceğini unutmayın. Simply Wall St'in bahsi geçen hiçbir hisse senedinde pozisyonu bulunmamaktadır.

This article has been translated from its original English version, which you can find here.

Helix Energy Solutions Group (NYSE:HLX) Riskli Bir Yatırım mı? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carmelo Roob

Last Updated:

Views: 5649

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carmelo Roob

Birthday: 1995-01-09

Address: Apt. 915 481 Sipes Cliff, New Gonzalobury, CO 80176

Phone: +6773780339780

Job: Sales Executive

Hobby: Gaming, Jogging, Rugby, Video gaming, Handball, Ice skating, Web surfing

Introduction: My name is Carmelo Roob, I am a modern, handsome, delightful, comfortable, attractive, vast, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.